Nieuwe coach: Stijn Van der Jeught


Stijn behaalde een bachelor Lichamelijke Opvoeding en Biologie aan de Artevelde Hogeschool in Gent. Zelf is hij al een twaalftal jaar actief in het amateurwielrennen. Begonnen als MTB'er, legt hij nu vooral de focus op wegwedstrijden, tijdritten en granfondo’s waarin hij meermaals succesvol was.

Vanuit zijn functie als sportleerkracht en bijzondere interesse in verschillende trainingsmethodes is zijn passie voor training & coaching gegroeid. Enkele jaren geleden leerde hij Filip Speybrouck, de grondlegger van de Sportkamer, kennen in het tijdritcircuit. Zo ontstond het idee om zich samen met de expertise van Filip te gaan focussen op de begeleiding van duursporters.

‘Filip leerde me de kneepjes van het vak, hoe te periodiseren, wanneer te taperen, polarized trainen, leggen van accenten en opstellen van de juiste trainingen. Als leerkracht secundair onderwijs heb ik reeds veel ervaring opgedaan in het omgaan met jongeren (en volwassenen) en hoe ze te benaderen. Coaching is een constant proces van evalueren, communiceren en bijsturen. Bijzonder boeiend!’ Aldus Stijn. 

We heten Stijn van harte welkom in De Sportkamer, wensen hem veel succes en kijken uit naar een vruchtbare samenwerking!