De Sportkamer?


De Sportkamer is een sportmedisch labo opgericht door Filip Speybrouck. Filip studeerde Bewegingswetenschappen en Motorische Revalidatie & Kinesitherapie aan de KULeuven. Als inspanningsfysioloog op de dienst cardiologie van het AZ Delta heeft hij reeds meer dan 15 jaar ervaring in het testen, adviseren en begeleiden van recreatieve, amateur- en topsporters. Mede door zijn jarenlange expertise in de echocardiografie werkte hij ook actief mee in de screening en testing van wielerteams als Beveren 2000, Topsport Vlaanderen en BMC Development Team alsook voetbalploegen als KSVRoeselare, Cercle Brugge en Excelsior Moeskroen.

 

“Met de Sportkamer kan ik eindelijk de stap zetten naar mijn eigen inspanningslabo waar ik mijn passie voor sport en wetenschap kan delen door een persoonlijke aanpak van het testen, adviseren en begeleiden van sporters. Een juiste testanalyse en trainingsadvies zijn hierbij cruciaal. Het blijft voor mij daarom telkens opnieuw een uitdaging om bij iedereen, zowel recreant als topsporter, uit de minimaal beschikbare trainingstijd het maximaal rendement te kunnen halen.”

Werelduurrecord

Als sporter is Filip vooral actief als amateurwielrenner. Na een jarenlange passage in het Granfondo-circuit ligt zijn focus sinds 2014 vooral op het tijdrijden.

Na een eerste geslaagde poging in 2015 in de cat. 35-39 te Manchester verbeterde Filip recent het werelduurrecord bij de Masters in de categorie 45-49 op de piste van Aguascalientes in Mexico! Daarnaast won Filip ook verschillende internationale amateurtijdritten zoals de Monstertijdrit van Almere in 2016, werd hij in 2018 en 2019 provinciaal kampioen tijdrijden en behaalde een 5e plaats op het BK tijdrijden bij de EZC in 2018.


 

De Sportkamer in beeld